به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، این هفته بعد از انتقاد دولت کانادا از بازداشت فعالان حقوق بشری در عربستان سعودی، ریاض سفیر کانادا را اخراج کرد و مناسبات دیپلماتیک و روابط تجاری خود با اتاوا را قطع کرد.
روزنامه انگلیسی «گاردین» در سرمقاله خود ضمن اشاره به این واکنش سعودیها نوشت هدف ریاض از این اقدام «هشدار به دیگران است» و اروپا باید به این رویکرد سعودیها توجه کند.
گاردین در ادامه درباره واکنش حکومت سعودی نوشت، برخی اقدامات ریاض از جمله خارج کردن دانشجویان عربستانی از کانادا و بازگردانی بیمارانی که در کانادا تحت درمان هستند، مسائلی است که بیش از کانادا به خود شهروندان عربستانی ضربه میزند.
این روزنامه اقدامات عربستان سعودی علیه کانادا را یک «واکنش افراطی مضحک» توصیف کرده و نوشته این واکنش تند بازتاب کله شقی «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی است؛ کسی که مسئول جنگ یمن و محاصرهای است که نتوانسته قطر را به زانو درآورد.
سرمقاله گاردین افزود، بن سلمان احتمالا با حملات «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا علیه کانادا، جسور شده است و «چندان جای تعجب نیست که وزارت خارجه ایالات متحده اعلام کرد که در این مناقشه مداخله نمیکند.»
این روزنامه سکوت دیگر کشورها در قبال این مناقشه دیپلماتیک را هم «مأیوسکننده» توصیف کرده و نوشته است که انگلستان هم صرفا از طرفین خواست خویشتنداری به خرج دهند.
گاردین با اشاره به اینکه ریاض پیش از این هم رفتارهای مشابهی از جمله با آلمان داشته، در پایان نوشته است: «به نفع کشورهای اروپایی است تا با یکدیگر در مقابل ولیعهد سعودی ایستاده و به او بگویند که چنین اقداماتی بدون هزینه نخواهد بود. این اقدامات هم مانند خیزش ضدفساد او (با بازداشت دهها شاهزاده)، بعید است به اطمینان بیشتر شرکای [عربستان] منجر شود و اینکه برنامه او برای مدرن کردن این پادشاهی به حمایت خارجی نیاز دارد.»